Welkom op Smulgids.nl

Welkom op de website van de Nationale Smulgids, dé consumentengids voor frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. In deze adresgids vind je, gerangschikt per provincie (of per plaats), cafetaria’s, snackbars en frituren die zich alle op een bijzondere manier onderscheiden.

NAAR DE SMULGIDS

Opgenomen zijn bedrijven die drager zijn van het keurmerk Goed Gefrituurd en/of ambachtelijke producten serveren die met Goud Bekroond zijn. Je herkent ze aan de logo’s, waarvan de betekenis elders op deze website wordt toegelicht.

Bedrijven met het Goed Gefrituurd-keurmerk hebben via uitgebreide audits aangetoond dat zij uitblinken in de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Maar ook zijn de frituurspeciaalzaken vermeld die daarnaast (of alléén) ambachtelijke specialiteiten verkopen die door de keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum met Goud Bekroond zijn. In basis voldoen ook deze bedrijven aan de criteria die bij de drie V’s horen.

Veel bedrijven zijn aangesloten bij ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders en dus tref je ook deze bedrijven aan op deze website.

Vanaf 2022 kunnen bedrijven ook een positie verwerven op basis van open inschrijving. Hoe deze open inschrijving in z’n werk gaat, wordt binnenkort bekend gemaakt. Frituurzaken kunnen ook een vermelding krijgen, wanneer een representatief aantal klanten dit bedrijf een hoge Smulscore geven. Lees meer hierover elders op deze website. 

Wij wensen je veel smulplezier bij deze bijzondere frituurspeciaalzaken.